Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Thursday, January 26, 2017

The Chic Traveler

25 January 2017 the night event by Sugarscarf at Flora Terrace Hampshire KL. Credit to Sugarscarf Instagram photo and if uols visit my IG banyak tag Sugarscarf ni really and i like the theme! Pelancaran Sugarscarf Escapade 2017 bertemakan " CHIC TRAVELLER " Scarf ekslusif khas untuk menghargai setiap wanita yang sentiasa menyokong Sugarscarf! But not only scarf, also The Glow Foundation new release from The Lashes Legacy. 

Yeah, Its me and all Sugarscarf fans.

 Most favourite Kak Sue Admin of Sugarscarf Lovers Group.. at the back, my BFF Maui


Part of Summer Sassy Style ideas

for The Chic Traveler
at Sugarscarf Escapade 2017

Look around these hashtag on Instgram:
#sugarcarfescapade2017 
#sugarlashes2017 
#sugarlegacy 
#iamteamsugar

 The 24 new collection in 2017

Square Escapade







senang je nak identify, square have Border




Long Escapade







Semuanya cantik... menangis tengok.. limited edition colors. Mine like the golden beauty, cream caramel, blush pink, cupcakes, neutral me & herbal mist.. uish.. banyak gila.. habis punoh tabung ayam..


Jalan-jalan Ipoh & Penang

Well, actually unplanned holiday cuti 5 hari masa kristmas & new year rasanya hari tu.. hantar acu afeef balik Penang.. So, kalau da kata unplanned mesti unprepared holiday.. amik kau.. jalan mana yang termampu.. gamble je.. 2 night je stay..

night 1 stay dekat area Tambun... sebab nak pergi  The Lost World of Tambun Water Park keesokkan paginya.. afeef with kakak yaya, cousin sebelah ayah.. tapi tak jadi nak pergi water park tu sebab hujang sepanjang masa.. kesian pulak kat baby.. 



pagi-pagi after breakfast ambik angin kat balcony sambil bergambar right after that, shoot ke Penang and sepanjang ke Penang, ini je pemandangan yang ada...


boring... mujur ada benda untuk hilangkan boring afeef ni.. ye la.. orang tak pernah merasa balik kampong jauh.. hehe..


berehat sebentar ke rnr.. punoh ootd mak.. tudung selenge jer..



Sesampai ke Penang, jenuh cari hotel semua full book.. memang padan muka untuk orang yang unplanned holiday ni.. but nasib kitorang baik sebab at last jumpa homestay yang ala hotel dalam tu.. full aircond.. seronok betul..


Scenery luar tingkap menghadap construction yang tak siap lagi and bawah tu ada swimming pool.. best !


Jalan ni seronok sebab nak bagi anak enjoy je.. Tapi nk juga keluar cari tempat yang menarik, tengok tu.. suka betul anak-anak main air.. yang ni kita pegi kat pusat aquatik Setia, Penang... gedik sangat sebab nak mandi indoor je.. taknak kat luar, nanti sunburn.. amboi demand betul..








 cantik & comel sangat pool ni, macam di alam fantasi.. zeera in wonderland.. weeehuuu


ni pulak pool dekat homestay..


ok acu.. nanti kita hantar acu balik Matrik ye..


adik baby pun nak swim.. ramai malu-malu nak bergmbar

balik, mandi rehat lepas hantar acu, kita penuhnya perut pulak..


sedap! next time boleh la datang lagi ye.. kita plan aktiviti betul-betul.. yang best punye..



Medan Selera Padang Kota Lama, pasembuq terbaik setakat ni yang pernah ai rasa.. nak makan, beratuqqqqq panjang dia.. mujur servis laju ja..

Wednesday, January 11, 2017

Happy Birthday Adele

Last week, mama Adelia invite untuk bithday party her 1st baby girl
Yeah.. Adelia turns 1. Happy Birthday! May you be a good daughter to your parents and aunty doakan semoga Adele diberi kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki sentiasa. a a a m i n . . .

Her party was sooo happening. Clown as the entertainer, both Mak dan anak-anak enjoy habis with the food yang sedap, aiskrim, cakes, candies, dessert, fruits, side-dishes, cocktail such a perfect party! Rainbow cake, dolls of frozen cartoon decorations are so irresistible.

with the birthday girl

wow.. look at the decorations.. fantastic!

  the sweets corner
foodie area.. 
makan sampai kenyang ye, tapi bebudak ni bukan ingat nak makan dah asyik nak main, main dan main je.. especially melayan si badut tu..


cute cakes for Adele.. Frozen let it goooo...

Before start, shall we get a pose?

Ok, say cheese..

then, the datin merasmikan makan
lets sing a song "Happy Birtday to you Adelia... happy birthday to you...

sikit sangat rasanya gambar Adele dalam ni sebab dia terlalu sibuk melayan peminat yang datang..
sudahnya, bukan birthday girl punya gambar yang banyak.. si Afeef pulak

icecream is kegemaran kanak-kanak sedunia
hot mama pose be like. . . tudung biru tu la tuan rumah.. cantikkan?
belon tu yang best! buat sendiri mana reti la...
afeef si takut badut.. tapi nak ballon tu.. phew
dalam takut nak jugak ballon tu tau...

enjoy the photo please..

for kids activities..
tetiba ada budak kehausan
semua budak dapat decorated balloon... bestnya
paling susah nak diajak bergambar
seronok sampai tak nak balik


Irfan (baju merah) kalau disuruh bergambar, posing terus macam Pattah amin
abang Irfan & Danish.. ummi kata dah boleh sekolah la ni.. ada je nak buat kawan.. tapi Afeef tak ready lagi... nak main dengan atok kat rumah la dulu...
eating cake session.. ya allah habis comot budak ni..
musical chair yawlss

afeef tak main.. sebab nak kasi can kat abang-abang menang


gambar kenangan dengan officemate yang cun lagi hot


and.. gift untuk dibawa balik.. tq mama Adele aka Nas




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank