Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Monday, December 22, 2014

Baby First Hair Cut

oleh sebab dulu rambut anaqi kite yang cukur sendiri guna pisau cukur & gunting..
almaklumlah amateur hairstylist gini lah hasilnya.. panjang tak sekata dan tobek sana sini... see the picture below.. ummi pun dah rasa serabut sangat tengok rambut anaqi yang dah panjang menggerbang.. lagi pula rambut dia jenis halusss.. bersempena dengan anaqi sembuh dari demam panas 4 hari (agak lama bagi kite) elok lah bercukur.. biar sejuk... so, moh kite botakkan lagi..

 mujur anak soleh ummi ni behave.. pasni botak lagi ye.. ummi suke tgk baby botak..


after...
org kata macam budak shaolin soccer.. ayah dia panggil sifu.. ada jugak yang nak kena pang jap gi..
ber'ootd' tema frozen ( tu muka bangun tido)

what i notice, makin botak.. makin banyak akal nye
anaqi dah 7 bulan.. sebelum demam sampi admitted hari tu nampak dah dia dah start belajar-belajar nak merangkak dan duduk.. after baik demam dah nampak dah.. terus laju dia merangkak.. duduk.. nak main panjat-panjat.. 'mengemas' umah nenek yang sedia kemas..

menurut alim ulama, semakin kerap bercukur semakin kuat daya ingatan kita (untuk baby)
 InsyaAllah.
 والله أعلمُ بالـصـواب
aaamiinnn

Tuesday, December 09, 2014

Selamat Pengantin Baru Kapten

Selamat Pengantin Baru diucapkan buat Kapten Izad  bukan nama penuh.. hahaha.. semoga berbahagia ke Jannah disamping Isteri dan keluarga tersayang.. ini classmate lama dari sekolah rendah merangkap kawan gaduh tet, tet, & tet..

menariknya nye wedding kali ni.. ada protokol sikit tapi tak tengok dari awal pengantin bersanding sebab datang lambat.. padahal 5 minit dari rumah je dewan ni.. dulu masa budak-budak merayap naik basikal & jalan kaki pun boleh lagi.. sekarang je tak boleh bahaya sebab banyak orang jahat.. banyak foreigner.. takut tengok endon, bangla, nepal.. opss bukan racist ye.. 

gambar pun tak amik banyak, tapi tak pe la at least ada sikit buat kenangan bersama kawan-kawan.. tetibe miss the old days.. sobs.. 

Resepsi Tentera Udara

 dipanggil swordbearer / barrel kalau tak silap - alamak sorry sangat aku sungguh tak familiar dengan adat istiadat tentera ni.. mintak maap kalau salah.. yang aku tau kek tu adalah untuk dimakan.. tak dapat nak capture banyak sebab sebelah tangan dukung Anaqi, sebelah lagi nak amik gambar.. dia excited sangat tak boleh diam duk tengok kapten-kapten tu main pedang masa nk potong kek.. 

of couse sebelum bersanding atas pelamin dia berarak bawah pedang tapi tak sempat nak tengok.. sebab.. diulangi.. datang lambat.. kikiki.. 
  kami berempat sahaja yang ada.. lain-lain busy kot dengan hal memasing.. Anaqi? memang time gini waktu tidur dia.. kalau tak dah suruh selpie dengan Kapten - jimat betul pengatin laki tak yah tempah baju kawen.. pakai uniform je..

muka ceria kami - yang tak join tu jangan jelous ok!

last but not least.. rindu betul la kawan-kawan ni.. dulu duduk satu taman masa kecik-kecik.. main kat padang sama-sama.. pergi sekolah sama-sama.. lepak sama-sama.. ada masa pun study sama-sama.. kenangan-kenangan.. memang tak lupa sampai mati.. semoga korang semua happy & succes selalu ok, aku doakan...aammiiin..


to Pengantin !zad & Narimah:
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma (God bless you both and bless you both)
Wa jamaah baina kuma fee khair. (And get the best collection)

ootd yang kebetulan sama dengan tema.. grrrr

selamat jadi pengantin pakcik lembu.. pasni malas nk sembang-sembang dengan ko lagi.. 
kalau ada reunion pun kite malas dah nak pegi.. ahahaha.. camtu pulak.. semoga ko happy selalu bersama isteri & keluarga.. dan semoga terus happy di awang-awangan langit biru.... cepat ada baby.. nanti boleh kawan dengan Anaqi.. 

k bai
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank